client

Boermarke
 

the objective

Het diepvries aanbod voor de icecake bestond vooral uit bakken schepijs, kuipjes en handijs. Het was vooral gericht op het individu.

Boermarke wilde een product om samen van te genieten én te delen.

 

 

Bedrijfsstrategie & Consulting

 

Boermarke was op zoek naar een nieuw product om de marktpositie te verstevigen. Het Foodatelier heeft daarin het voortouw genomen waarbij DiDutch, met haar kennis, heeft ondersteund bij de ontwikkeling van de verpakking om zo de icecake haar unieke uitstraling te geven.

Design & Engineering

 

DiDutch heeft de wensen vanuit het concept vertaald naar een 3D ontwerp. Hierbij zijn alle componenten meegenomen in het ontwerp. Denk hierbij aan de beker, sleeve en de inhoud. Daarnaast is er ook goed gekeken naar modelbescherming. Dit heeft onder andere geresulteerd in de dunste ijsverpakking op dit moment.

Prototyping

 

Met behulp van prototyping is DiDutch tot de huidige verpakking gekomen. Er zijn meerdere mock-ups gemaakt om tot het juiste aantal vingers te komen. De huidige verpakking heeft 8 vingers, dit zorgt voor dat de icecake soepel uit de verpakking komt en mooi geserveerd kan worden op tafel.

Testing & Implementatie

 

Door de verschillende prototypes kon DiDutch Boermarke erg snel voorzien van een proefmatrijs. Deze matrijs stelde Boermarke instaat te beginnen met de proefproductie van de icecake. Hiermee konden de kritische factoren worden opgemerkt én vervolgens worden geëlimineerd. Zo kwam Boermarke aan de optimale verpakking.

Proof of concept

35%
Toename marktaandeel
800
Winkels in heel Europa
2
Industriële ontwerpprijzen

Verkrijgbaar sinds Oktober 2018