client

Emmi
 

the objective

De consument heeft steeds minder tijd, daarom zijn snelheid en gemak erg belangrijk. Voor het Zwitserse Emmi is dit de aanleiding geweest de kaasfondue opnieuw uit te vinden.

Dit heeft geresulteerd in een kwalitatief hoogwaardige ready-to-use kaasfondue.

 

Bedrijfsstrategie & Consulting

 

Emmi, wereldmarktleider op het gebied van Zwitserse kaas, was op zoek naar een innovatieve impuls. Daarvoor heeft DiDutch samen met de Universiteit Twente en Adargh een richting bedacht om dit te realiseren. Met als uitkomst de duurzame ready-to-use kaasfondue.

 

 

Design & Engineering

 

Tijdens het gehele ontwikkelproces is er aandacht geschonken aan duurzaamheid; blik is de meest gerecyclede verpakking, de materialen zijn gemakkelijk van elkaar te scheiden én de houder is herbruikbaar. De innovatie ligt vooral in de combinatie van materiaalgebruik, vorm en productietechnologie.

Prototyping

 

Vorm en functie waren bij het ontwerpen van de houder enorm belangrijk.  Door het gebruik van een 3D printer konden de benodigde eigenschappen visueel worden gemaakt. Ook konden er aan de hand van deze print verbeterpunten worden doorgevoerd in het design.

Testing & Implementate

 

Bij de ready-to-use kaasfondue van Emmi waren aspecten als temperatuur en de houder hoogte van groot belang. Dit is uitgebreid getest waarbij er ook gekeken is naar het meest geschikte materiaal en de productie. Uiteindelijk is hiervoor een 2K spuitgiet matrijs ontworpen waarbij rubberen delen ervoor zorgen dat het blik op zijn plek in de houder blijft.

 

proof of concept


Winkels in Europa én Canada
1
Finalist Gouden Noot Award 2016